COVID-19 Društvo Jablanički okrug Lebane Srbija Vesti

Naredba Štaba za vanredne situacije opštine Lebane, ograničen rad ugostiteljskih objekata, obustava rada Teodore, Sportskog centra…

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja zbog virusa COVID – 19, komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Lebane Ivan Bogdanović, održao je danas prvu vanrednu sednicu OŠVS u prostorijama SO Lebane sa početkom u 11 časova.

Na održanoj sednici donešene su naredbe, zaključke i preporuke koje treba da doprinesu sprečavanju, suzbijanju i gašenju epidemije COVID – 19 na teritoriji opštine Lebane.

Naredbom je načelnika OU obavezao da organizuje neophodan minimum procesa rada u OU u cilju nesmetanog funkcionisanja, poštujući stanje i status osoba starijih od 60 godina, trudnica i hroničnih bolesnika u skladu sa merama Vlade Republike Srbije.

Naredbom je obavezao Odsek za inspekcijske poslove koji se ogleda u redovnoj kontroli sprovođenja odluka Vlade Republike Srbije, Ministarstava i opštinskog štaba za vanredne situacije.

Donešene su preporuke da sve institucije i privredni subjekti koji posluju na teritoriji opštine Lebane redovno preduzimaju mere i aktivnosti shodno merama Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Leskovac. Preporučio je obustavu rada vizitorskog centra Teodora, Sportskog centra i teretana na teritoriji opštine Lebane.

Donešeni su i zaključci kojim je i redukovan linijski red vožnje na teritoriji opštine Lebane. Rad ugostiteljskih objekata ograničen je na period od 8 do 20 časova.

Građanima preko 65 godina i lica sa hroničnim zdravstvenim tegobama omogućen je kontakt preko opštinskog kol centra 016/843-027 i 064/358-88-666.

Građani koji su došli iz inostranstva nakon 15.03.2020. godine dužni su da poštuju mere samoizolacije koje su uvedene vanrednim stanjem!

Naređeno je 24 – časovno dežurstvo i angažovanje članova štabova, poverenika i zamenika poverenika i civilne zaštite u stalnom pasivnom dežurstvu!

 

Info centar juga