COVID-19 Društvo Jablanički okrug Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Naredba Štaba za vanredne situacije opštine Medveđa

Opštinski Štab za vanredne situacije opštine Medveđa je na osnovu ocene i procene trenutne epidemiološke situacije u opštini Medveđa, a na sednici održanoj 17.marta doneo Naredbu, kojom se nalaže Opštinskoj upravi opštine Medveđa, Javnim ustanovama i preduzećima, kao i školama, trgovinskim radnjama i ugostiteljskim objektima da preduzmu neophodne mere kako bi preventivno delovali u slučaju širenja aktuelnog virusa.

Naloženo je Centru za socijalni rad opštine Medveđa i opštinskoj organizaciji Crvenog krsta da organizuju volontersku službu i koordiniraju sa svim raspoloživim kapacitetima, kao i za dostavljanje neophodnih namirnica i pružanje svake druge vrste pomoći za građane starije od 65 godina.

Naloženo je svim osnovnim školama na teritoriji opštine Medveđa, tehničkoj školi „Nikola Tesla“, predškolskoj ustanovi „Mladost“ iz Medveđe, Opštinskoj upravi opštine Medveđa i svim ustanovama čiji je osnivač opština Medveđa, da izvrše potpunu dezinfekciju svih objekata koje koriste.

Svi sportski centri, fitnes klubovi, teretane, kladionice, škole sporta, folklora i dr. imaju naredbu za prekid rada do daljnjeg.

Obustavljen je rad svih prijemnih šaltera, a rad organa, ustanova i preduzeća organizuje se po principu neophodnog minimuma rada za funkcionisanje.

JKP „Obnova“ će vršiti pojačanu kontrolu sanitarne i druge ispravnosti postrojenja za snabdevanje pijaćom vodom kao i kontrolu kvaliteta pijaće vode.

Naloženo je JKP „Obnovi“ kao i privrednom društvu „POR VERNER VEBER“ Leskovac da omoguće odlaganje plaćanje svih računa do ukidanja vanrednog stanja, bez obračunavanja kamate.

Naredbom Štaba je naloženo svim ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Medveđa da do daljnjeg ograniče radno vreme na vremenski period od 9-19 časova i da izvrše dezinfekciju svojih objekata, ali i boravak gostiju na nivou sanitarnog odstojanja u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije.

Trgovinskim radnjama na teritoriji opštine Mevdeđa je naloženo da vrše dezinfekciju svojih objekata i da ograniče maksimalan broj kupaca u prodajnom objektu.

Preporučuje se svim licima na teritoriji opštine Medveđa koja su došla iz područja zahvaćenih epidemijom Korona virusa da privremeno ograniče kretanje u skladu sa instrukcijama Vlade Republike Srbije.

Preporučuje se svim građanima opštine Medveđa da se u toku vanrednog stanja pridržavaju instrukcija Vlade Republike Srbije i drugih nadležnih institucija za ponašanje tokom epidemije Korona virusa, da iskažu ozbiljnost, solidarnost, kao i da bespotrebno ne gomilaju rezerve namirnica, lekova i ostale robe široke potrošnje.

Obaveštavaju se građani da su im 24 časa dnevno dostupni telefoni za pomoć:
Dom Zdravlja 016/891-236; 891-237; 891-722; 063/116-2199
Crveni krst 016/891-206
Centar za socijalni rad 016/891-340
Opština Medveđa 016/891-138

 

Info centar juga