Hronika Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Naše službe ipak dobro funkcionišu, što se posebno vidi u ekstremnim situacijama

Zahvaljujući hrabrim i odlučnim policajcima, Nenadu Stankoviću i Marku Stojičiću, sprečena je tragedija u Leskovcu, kada je jedna ženska osoba, sa petogodišnjim detotom u naručju, htela da izvrši samoubistvo.

Policijski službenici su nakon prijave odmah izašli na teren i zatekli ženu u naručju sa detetom kako stoji na simsu zgrade, na visini od oko 5 metara. Policajac Nenad Stanković se popeo merdevinama do žene, koja je bila vidno uznemirena, i nakon razgovora uspeo da je ubedi da mu preda dete, a zatim je i njoj pomogao da siđe.

Dana 23. marta odigrala se prava drama u Leskovcu. Policiji je dojavljeno da je žena sa detetom na simsu zgrade, policija je došla i sposobnošću koju su pokazali na delu, Nenad Stanković i Marko Stojičić, uspeli da ubede ženu da im najpre preda dete, a onda da i sama pođe sa njima što pokazuje njihov izuzetan profesionalizam i veličinu njihovih ličnosti.

Šta se još dešavalo a što je bilo skriveno od očiju novinara iznosimo vam u daljem tekstu.

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve je ujutru dobio poziv od I.S. koja je bila uzrujana jer je sa detetom otišla od supruga. Bojeći se za dete upala je u strahove te se od deteta nije odvajala ni trenutak. Kako zbog prevelikih briga nije ni spavala ni jela počele su se javljati crne misli. Preko telefonske veze sa sveštenikom u koga je imala poverenja tražila je pomoć.

Videvši ozbiljnost situacije sveštenik je najpre zatražio da razgovara sa njenim ocem što je i učinio, a onda je molio ženu da nešto pojede i odmori se. U sledećem razgovoru po buci automobila on je shvatio da ona više nije u sobi već na simsu. Angažovao je vatrogasnu službu, policiju, načelnicu psihijatrije i krenuo na lice mesta.

Kada je sveštenik stigao, hrabri policajci su već obavili svoj posao, ali se onda drama nastavila u bolnici Leskovac. Stručnost načelnice psihijatrije bolnice u Leskovcu, dr Jelke Ninković koja se lično založila za slučaj, iako je za nju bio neradan dan, došla do izražaja kao i profesionalizam radnika Centra za socijalni rad gospodina kao i direktora ove institucije koji je došao na lice mesta.

I.S. koja je poznata kao veoma obrazovana, ali dobra osoba u komšiluku, upala u probleme iz kojih će se nadamo se izvući, na radost porodice i posebno njene ćerkice, a ono što je značajno pomenuti da naše službe ipak dobro funkcionišu i u ovakvim udruženim akcijama, što se posebno vidi u ekstremnim situacijama. Zasad bar imaju kvalitetne pojedince koji su nada da će i institucionalno u budućem periodu sve još bolje funkcionisati“ – kazao je za naš portal sveštenik Dalibor Stevanović.

 

(Kraj)