Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Nastavljena podela poljoprivrednih subvencija, u Pečenjevcu 115 poljoprivrednika dobilo subvencije u iznosu od 5 miliona dinara

U Domu kulture u Pečenjevcu nastavljena podela poljoprivrednih subvencija. Od ukupno 962 poljoprivrednika i 50 miliona dinara, iz ovog kraja 115 poljoprivrednika dobilo je subvencije u iznosu od 5 miliona dinara.

„Poljoprivredni potencijal juga Srbije se ogleda u čistom i plodnom zemljištu pored veštih i posvećenih poljoprivrednih proizođača. Iskoristio bih priliku da izrazim svoje duboko poštovanje prema ljudima koji rade sedam dana u nedelji više od osam sati dnevno kako bi sebi i svojoj porodici obezbedili egzistenciju.

138 miliona dinara je iz gradske kase predviđeno za oblast poljoprivrede za narednu godinu, dok smo za subvencije u 2023. godini od 50 miliona povećali iznos na 66,5 miliona dinara. Dodela subvencija je jedan od načina da podržimo vašu proizvodnju pa se nadam da će podsticajna sredstva, koja će vam danas biti uplaćena, imati povoljan uticaj na vaš posao“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obraćajući se prisutnima i najavio podelu paketića mališanima do 7 godina starosti u narednim danima.

infocentarjug.rs