Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Nebojša Arsić izabran za predsednika opštine Medveđa

Odbornici Skupštine opštine Medveđa izabrali su danas novo lokalno rukovodstvo. Mesec dana nakon vanrednih lokalnih izbora za predsednika opštine tajnim glasanjem, na predlog predsednika Skupštine opštine Medveđa Milana Stevanovića, izabran je Nebojša Arsić iz Srpske napredne stranke. Za Arsića je glasalo 21 od prisutnih 22 odbornika lokalne skupštine.

Doktor Nebojša Arsić, magistar medicinskih nauka, rođen je 10. avgusta 1967. god u Lebanu. Osnovnu i srednju školu završio u Medveđi i Lebanu kao nosilac „Vukove diplome“ i đak generacije. Uspešno završio vojni rok 1986-1987 kao dobitnik priznanja „Primeran vojnik“. Završio je Medicinski fakultet u Nišu, u roku 1992. god i od januara 1993. god zaposlen je u Zdravstvenom centru Leskovac, OJ Dom zdravlja u Medveđi. Specijalizaciju interne medicine sa odličnim uspehom završio je 2004. god. U periodu od 2005 – 2007 god. uspešno je obavljao funkiju Upravnika Doma zdravlja u Medveđi. U toku specijalizacije i nakon toga bavi se naučno-istraživačkim radom, a 2006. god sa uspehom završava Magistarske studije i brani magistarski rad na temu „Asimptomatske tromboze vene subklavije u pacijentu sa elektrodom stalnog pejsmejkera“ i u toku je irade teme za doktorsku disertaciju. Pohađao je kurs iz ehokardiografije u organizaciji Ehokardiografskog udruženja Srbije i bio šef internističkog odseka u Domu zdravlja Medveđa. Bio je dugogodišnji predsednik UO Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji, gde su liderske sposobnosti i znanja došla do izražaja. Uspešno je završio 2011. god u Beogradu Master akademske studije drugog stepena na studijskom programu Menadžment u sistemu zdravstvene zaštite i stekao zvanje i akademski naziv Master menadžer u sistemu zdravstvene zaštite. Učestvovao je na mnogobrojnim sipozijumima i kongresima u zemlji i inostranstvu iz oblasti interne medicine i kardiologije. Odlukom Vlade Republike Srbije od 09 juna 2015. god postavnjen je za Predsednika privremenog organa u Medveđi a nakon sprovedenih lokalnih izbora 13. novembra 2015. god izabran je za Predsednika opštine Medveđa. Oženjen je i ima sina.

Za zamenika predsednika opštine Medveđa i u novom sazivu, a na predlog Nebojše Arsića, imenovan je Goran Ivanović.

 

Na mestu predsednika lokalnog parlamenta izabran je Milan Stevanović,  kadar Socijalističke partije Srbije dok je za Stevanovićevu zamenicu izglasana Gorana Bajović, strukovni ekonomista i dugogodišnja odbornica Srpske napredne stranke u Medvedji. Vladica Đokić, diplomirani pravnik izglasan je za Sekretara Skupštine opštine Medveđa.

Na današnjoj sednici odbornici su izglasali i članove opštinskog veća a imenovani su: Dragan Kulić, Dragan Milićević, Momčilo Drašković, Vlada Babić i Miloš Filipović.

(Info centar juga)