Lebane Vesti

"Neću da brigam, hoću da se igram"

Pod sloganom  „Neću da brigam, hoću da se igram“ od 3. do 9. oktobra u Srbiji se obeležava dečja nedelja.

Lebane – Tradicionalno prva nedelja oktobra meseca posvećena je najmlađima, kada se obeležava dečja nedelja. Moto ovogodišnje dečje nedelje je „Neću da brigam, hoću da se igram“.
Učešće u obeležavanju dečje nedelje svake godine uzima i PU „Dečja radost“ iz Lebana. Tokom naredne nedelje svakog dana biće organizovane mnogobrojne aktivnosti u kojima će učestvovati najmlađi. 

decja-nedelja-2016

Kako je za naš portal potvrdila Nevena Zdravković direktorka ove ustanove i ove godine vaspitači su se potrudili da osmisle bogat sadražaj u okviru dečje nedelje. Tako će već u ponedeljak deca biti upoznata sa motom ovogodišnje dečje nedelje, zašto se obeležava i koji je njen značaj. U utorak će u radnim sobama u centralnom vrtiću kao i u izdvojenim odeljenjima biti organizovane igre za decu u kojima će aktivno učestvovati i roditelji i vaspitači.
U sredu će biti organizovana poseta javnim ustanovama, Domu zdravlja, vatrogasnoj službi, policiji, biblioteci, Domu kulture i opštini. U četvrtak će se mališani na platou Doma kulture „Radan“ podsetiti starih i možda već zaboravljenih igara poput igre Ide maca oko tebe, Pošto seko mleko itd.
„Ovim igrama smo želeli da mališanima pokažemo kako smo se mi, tu mislim na vaspitače i roditelje, igrali kada smo bili mali, kada nije bilo kompjutera, mobilnih telefona i tableta. Za trenutak ćemo se vratiti u neka stara dobra vremena“ ističe direktorka Nevena Zdravković. Istog dana u četvrtak u pešačkoj zoni u Lebanu biće organizovana i trka u organizaciji Crvenog krsta na kojoj će učestvovati i predškolci.
Petak je rezervisan za takmičenje za najbolju frizuru. Svake godine je bio maskembal, a ove godine je po rečima direktorke Zdravković odlučeno da se nešto promeni i zato su vaspitači odlučili da se organiizuje takmičenje frizura. Žiri će činiti direktori Doma kulture Radan i biblioteke „Branko Radičević“, frizerka i sturčni saradnik iz vrtića. Deset naj frizura biće nagrađeno prigodnim nagradama, a ostali učesnici dobiće skromne poklone.
Direktorka Nevena Zdravkoivć na kraju razgovora za naš portal poželela je svoj deci srećnu dečju nedelju i da im svaki dan bude ispunjen igrom, pesmom i srećom.