Lebane Vesti

Nedelja u znaku knjige

U Osnovnoj školi ,,Vuk Karadžić“ u Lebanu protekle nedelje obeležen je Nacionalni dan knjige i dan Narodne biblioteke Srbije.

Lebane – Tim povodom su školski bibliotekari pripremili zabavni i edukativni program. U holu škole promovisana su nova izdanja kupljena odobrenim sredstvima Ministarstva prosvete; kazivani su stihovi sa motivima knjige i biblioteke; formiran je Vukov kutak, upotpunjen fejsbuk profilom Vuka Karadžića na hameru koji su napravili učenici 7/1 istražujući Vukov život, porodicu, prijatelje, fotorafije, beleške i citate koje bi objavljivao.
Tokom cele nedelje učenici su mogli da okite drvo omiljenim citatima, a kutija Knjiga na dar bila je tu zarad akcije prikupljanja knjiga za školsku biblioteku. Izloženi su rukopisi iz biblioteke manastira Dečani, a dokumentarni film o istoriji i stradanju Narodne biblioteke pod naslovom Sećanje iz pepela mogli su do juče da poledaju svi zainteresovani učenici. Članovi bibliotekarske sekcije nastavljaju sa izradom panoa značajnih pisaca i godišnjica poručujući nam Andrićeve reči: ,,Ostati ravnodušan prema knjizi znači lakomisleno osiromašiti svoj život“.