Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Nenadović i Stojanović obišli predškolce u Lapotincu

Predsednik i zamenik opštine Bojnik, Nebojša Nenadović i Dejan Stojanović obišli su renoviranu prostoriju predškolske grupe u Lapotincu. Predškolska grupa ranije je radila u neuslovnom prostoru seoskog Doma kulture, koji je bio pun vlage usled prokišnjavanja krova. Na inicijativu Predškolske ustanove „Đuka Dinić“ mališani su preseljeni u renoviranu učionicu mesne škole.

Predsednik opštine Bojnik, Nebojša Nenadović ovom prilikom kazao je da su se na sređivanju učionice angažovali zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Đuka Dinić“ koji su prostoriju okrečili, postavili laminat i istu prilagodili potrebama za desetak mališana koji imaju i sanitarni čvor. Iz opštinskog budžeta za ovu namenu izdvojeno je samo 100.000 dinara.

Član Opštinskog veća Dragan Stojanović koji je i meštanin Lapotinca ističe da je preseljenje ove predškolske pripremne grupe iz Doma kulture u nov prostor veoma značajan za unapređenje uslova rada mališana  osoblja.

Ova ustanova broji 16 grupa i to 5 grupa u centralnom vrtiću, dve grupe u Društveno razvojnom centru pored nekadašnje Autobuske stanice, a devet grupa su na terenu.

Foto:TV 4S