Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Nenadović o rezultatima, asfaltiranju, proširenju Vrtića, uličnoj rasveti u Majkovcu, Novoj Stubli, Obiliću….

Na konferenciji za novinare koja je održana u Povereništvu SNS-a u Bojniku, jedan od poverenika Nebojša Nenadović kazao je da će jul mesec biti ispunjen mnogim aktivnostima koje će biti usmerene na poboljšanje opštih uslova života i rada svih stanovnika.

On je podsetio da su počeli radovi na asfaltiranju puta u selu Stubla, a da će isti posao uskoro započeti i u Plavcu i Gornjem Brijanju. Nenadović je naglasio da se ovi radovi odvijaju zahvaljujući obećanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koje je dao prilikom posete opštini Bojnik. Početkom ovog meseca počeli su i radovi na proširenju Dečjeg vrtića „Đuka Dinić“ u površini od 60 kvadrata gde će biti smeštena jaslena grupa. Na osnovu potpisanog ugovora opština Bojnik će podspešiti žensko inovativno  preduzetništvo sumom od 2 miliona i devstotine četrnaest hiljada dinara na osnovu kog će 10 žena dobiti bespovratna sredstva u iznosu od po dvestotine četrdeset hiljada dinara za pokretanje sopstvenog bizisa.

Nenadović je posebno izrazio zahvalnost Gradu Beogradu koje je opštini Bojnik poklonio vozilo Škoda fabia. Na zboru koji je održan sa stanovnicima sela Đace dogovoreno je da opština u dužini od 650 metara dovede zdravu pijaću vodu. Posebno raduje činjenica da su okončani radovi na uvođenju ulične rasvete u selima Granica, Majkovac, Nova Stubla i Obilić. Kako je dodao Nenadović Opštinsko veće ubuduće će preduzeti i posao na održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva.

Pored Javnih radova koji će se realizovati sa Nacionalnom službom zapošljavnja u kojima će biti angađovano 40 lica ušurbano se radi na dopuni projektne dokumentacije koja će se dostaviti Kancelariji za javna ulaganja Vlade Srbije kako bi se preduzeli radovi na sanaciji bojničke osnovne škole i Doma zdravlja, zaključio je Nenadović na ovoj pres konferenciji.

 

(Info centar juga)