Društvo Vesti

Neophodan pojačan oprez u saobraćaju

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije apelovala je danas na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i tako sačuvaju svoj i tuđe živote.

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije ukazao je na to da je proteklog vikenda u saobraćajnim nezgodama u Srbiji život izgubilo devet osoba, dok je 100 ljudi povređeno.

Prve analize, kako je naveo, pokazuju da su najčešći uticajni faktori ovih saobraćajnih nezgoda bili neprilagođena brzina, nepropisno preticanje, a simptomatično je i da veliki broj učesnika nije koristio sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode.

On je istakao da saobraćajna policija od početka letnje sezone sprovodi akcije pojačane kontrole saobraćaja, što će činiti i u narednom periodu.

Uprava saobraćajne policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propisana ograničenja brzine, da koriste sigurnosni pojas na prednjem i zadnjem sedištu i da na put kreću isključivo ukoliko su odmorni i prave pauzu na svaka dva sata, poručio je Radenković.

 

(Kraj)