Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Neša Galija dva sata svirao lebančanima

Nenad Neša Milosavljević, pevač legendarne niške rok grupe Galija, sinoć je u okviru kulturnog leta, dva sata svirao hitove ove grupe pred velikim brojem lebančana.

Neša je na binu izašao u 22 sata i već na prve tatkove publika je odlično odreagovala i gromoglasnim aplauzom pozdravila ovog vrsnog muzičara. Neša, gitara i hitovi za sva vremena bili su dovoljni za odličnu atmosferu sinoć u Lebanu. U publici sve generacije, oni malo stariji koji su rasli uz hitove Galije, ali i mlađe generacije koje svaku pesmu znaju od reči do reči.

  

Grupa Galija postoji veće 42 godine, a Neša ističe da provesti 4 decenije u jednom bendu nije malo ni jednostavno, ali Neša ističe da je Galija za njega bila i ostala pravi izbor:

„Kad se osvrnem na tih 40 godina shvatim da nisam promašio život, da sam dobro izabrao i uradio. Ponekad razmišljam kako bi mi izgledao život da nije Galije. Sigurno ne bih bio zadovoljan kao što sam sada“.

Šta je još Neša iz grupe Galija rekao za Info centar juga pogledajte.

 

Galija je osnovana 1976. godine u Nišu, a publiku je brzo pridobila pesmama kao što su „Gospi“, „Decimen“, „Burna pijana noć“, „Još uvek sanjam“… Jednu od najupečatljvijih karijera na muzičkoj sceni Jugoslavije i Srbije, Galija je nastavila nižući hitove kakvi su „Skadarska“, „Trube“, „Da li si spavala“, „Da me nisi“… 

 

Kulturno leto održava se u organizaciji Doma kulture „Radan“ a pod pokroviteljstvom Opštine Lebane.

(ICJ)