Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Nevreme u Lebanu napravilo veliku štetu – sva mehanizacija na terenu

Jaka kiša, praćena gradom i olujnim vetrom pogodila je sinoć teritoriju opštine Lebane. Ulice su bile poplavljene, a oboreno drveće pokidalo je žice na elektro mreži zbog čega je veći deo Lebana ostao bez struje, kao i stanovnici donjeg područja. Najveću štetu pretrpeli su poljoprivrednici sela Bošnjace, Cekavica, Togočevce, Ćenovac, Pertate, Konjino i Ždeglovo gde je uništena letina, većina poljoprivrednih zasada a olujni vetar srušio je i nekoliko pomoćnih objekata. 

U Lebanu je jutros zasedao Opštinski štab za vanredne situacije, izdati su nalozi i službe JKP Komunalac i Vodovod sa svom raspoloživom mehanizacijom rade na raščišćavanju puteva i saniranju štete.

Kako je rečeno za infocentarjug.rs ekipe elektrodistibucije su na terenu i rade na sanaciji dalekovoda u Grgurovcu i očekuje se normalizacija vodosnabdevanja u toku dana.

„Od sutra će komisija biti na terenu kako bi se odmah počelo sa procenom štete i kako bi mogli da se nadležnim organima obraćamo za pomoć. Ponavljam, sva raspoloživa mehanizacija je od sinoć na terenu, kao i radnici elektrodistribucije i Komunalca, a što se tiče vodosnabdevanja problem je struja i onog trenutka kada radnici otklone kvar voda će biti puštena“- kazao je Pejić.

Stariji Lebančani kažu da ne pamte ovakvo nevreme u ovom kraju.

infocentarjug.rs