Niš Vesti

Niš – Povišen stepen pripravnosti zbog poplava

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović obišao je područje Niša, kao jednu od kritičnih teritorija, i tom prilikom naglasio da je MUP stavio u pripravnost sve snage kako bi mogle da pruže pomoć u spasavanju i drugim aktivnostima.
Stefanović je poručio da će MUP, na osnovu vremenske prognoze i upozorenja koja je dobio, u narednih 36 časova biti u povišenom stepenu pripravnosti na svim mestima na kojima postoji opasnost od poplava i trudiće se da pojačanim prisustvom policije i drugih državnih organa građanima osigura bezbednost.

On je naveo da je od danas u Nišu, koji je Štab za vanredne situacije odredio kao jedno od kritičnih područja, prisutno još 50 pripadnika Žandarmerije, koji su angažovani na zaštiti od poplava.

stefanovic 1

Takođe, kako je dodao, u ovom području se nalazi i pojačan broj pripadnika Sektora za vanredne situacije, koji dežuraju već nekoliko dana na zaštiti, ne samo grada Niša, već i čitavog regiona.
Oni sa ovog mesta mogu da budu upućeni i u druga područja, u zavisnosti od potrebe, istakao je ministar i naglasio da su, pored pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice i Žandarmerije, na terenu angažovana i 53 pripadnika Vojske Srbije.

Lokalna samouprava je u prethodnom periodu uradila svoj posao, očišćena su korita reka, sklonjeni su otpad i granje, i zato je prohodnost korita veća, napomenuo je Stefanović.

On je najavio da će tokom dana razgovarati i sa načelnikom Policijske uprave u Nišu, kako bi se upoznao ne samo sa situacijom u vezi sa zaštitom od poplava, već i sa bezbednosnom situacijom u tom gradu.

Ministar je s tim u vezi izrazio zadovoljstvo činjenicom da je bezbednost građana dodatno poboljšana.