Da nevidljivi budu u javnosti

Nova fabrika vratila nadu stanovnicima opštine Lebane

Veliki napredak za stanovnike opštine Lebane, dogodio se tokom realizacije našeg projekta. Naime, otvorena je nova fabrika što je ulilo nadu u bolje sutra svim lebančanima. Kako se dosta o ovome govorilo ovih dana kako na našem portalu, tako i na svim lokalnim i nacionalnim medijima, mi ćemo u ovom članku hronološki propratiti kako je napredovala priprema i konačan početak rada fabrike „Leban Teks“, koju je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U pripremnoj fazi tokom septembra meseca ove godine intenzivno se radilo na adaptaciji i pripremi nekadašnjeg tekstilnog giganta „15 Maj Eksportekst“ za novog investitora, tursku kompaniju „Ormo“.

30

Tokom septembra meseca stigle su i prve mašine neophodne za rad u fabrici. U narednom periodu, u više kontigenata u fabrici su dopremljene sve neophodne mašine.

Krajem decembra meseca, radnice iz Turske koje su boravile u Lebanu, počele su sa obukom naših radnika za rad na novoinstaliranim mašinama.

U četvrtak, 28.12. predsednik Srbije zajedno sa predstavnicima turske kompanije presekao je vrpcu, a svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su i ministar privrede Goran Knežević i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić.

Od ove investicije, stanovnici Lebana se nadaju poboljšanju života, većem standardu, smanjenju nezaposlenosti i daljem razvoj opštine, što je jedan od najboljih načina da se reši dugogodišnji problem depopulacije i beznadežnosti kod stanovnika i Lebana i svih sela u opštini.

„Članci su urađeni u okviru projekta „Da nevidljivi budu u javnosti“, koji sufinansira opština Lebane, a sprovodi Info Centar Juga. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“