Leskovac Vesti

Nova fiskulturna sala u OŠ "Vožd Karađorđe"

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je radove na izgradnji fiskulturne sale u dvorištu Osnovne škole „Vožd Karađorđe“.

Leskovac – Ova vaspitno-obrazovna ustanova 1. septembra obeležiće 26 godina postojanja i do sada su sve generacije njenih učenika časove fizičkog imale u maloj fiskulturnoj sali unutar same škole.
„Jedan od prioriteta ove lokalne samouprave je da stvori jednake uslove za sve učenika. Zato me raduje činjenica da će i đaci iz Radničkog, Ohridskog i naselja Slavka Zlatanovića dobiti bolje uslove za bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću kakve i zaslužuju“ rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, i dodao da će ukoliko se sve bude odvijalo po planu izgradnja ove fiskulturne sale biti završena naredne 2017. godine.

OS Vozd sala 004 OS Vozd sala 002

Da je ovo veoma značajno, pre svega, za učenike, ali i za sve zaposlene složile su se i direktorka Aleksandra Milosavljević i Aleksandra Sibinović, profesorka fizičkog vaspitanja u ovoj školi.
„U svoje, ali i u ime svih zaposlenih i učenika veliko hvala gradu što će škola „Vožd Karađorđe“ naredne 2017, posle dugo godina dobiti fiskulturnu salu“ kazala je direktorka Milosavljević.

OS Vozd sala 003 OS Vozd sala 005

„Koristim ovu priliku da izrazim svoje i zadovoljstvo svojih kolega. Napokon ćemo dobiti fiskulturnu salu kako bismo mogli da stvaramo sportske asove i zdrave ljude“ rekla je Aleksandra Sibinović, profesorka fizičkog vaspitanja.
Za realizaciju obe faze predviđeno je izdvajanje od oko 23 miliona dinara, dok je vrednost prve 10,7 miliona dinara. Ovim ugovorom obuhvaćeni su grubi građevinski radovi, radovi na uzemljenju i gromobranskoj instalaciji, a završni radovi i samo opremanje biće predmet ugovora u narednoj fazi. Ukupna bruto površina objekta je skoro 670 kvadratnih metara. Sa izvođenjem radova krenulo se 27. jula ove godine, a rok za izvođenje je 90 kalendarskih dana. Izvođač je firma „GAT“ iz Novog Sada, investitor je „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ Leskovac.