Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Medveđa Srbija Vesti

Nova sanitetska vozila za Medveđu, Bujanovac i još 18 zdravstvenih ustanova u Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas primopredaji sanitetskih vozila nabavljenih kroz program donacije EU uz posredovanje UNOPS za 20 zdravstvenih ustanova iz cele Srbije i poručio da je to veoma važna oprema, posebno u vreme pandemije, i da je donacija vredna više od 800.000 evra.

„Želim da zahvalim Evropskoj uniji. Dobili smo 20 odlično opremljenih sanitetskih vozila, za 20 mesta u Srbiji – od Bujanovca, Medveđe, Novog Pazara, Loznice, Bora, Žagubice. Iskreno smo zahvalni na ovoj pomoći. Srbija se nalazi na evropskom putu i za nas je važno da jednu od vrednosti koju propagira EU, a to je solidarnost, nikada ne zaboravimo. Reč je o najmodernije opremljenim vozilima, a to je ono što je od značaja za život naših ljudi“, rekao je predsednik Vučić i podsetio na medicinsku opremu koja je u prethodnom periodu stigla u Srbiju. On je istakao da su za Srbiju najvažniji jačanje zdravstvenih kapaciteta i vakcinacija jer je to jedino čime možemo da pobedimo bolest, koja snažnije nego ikada ugrožava živote ljudi.

„Molim sve da se vakcinišu i pokažu odgovornost. Želim svima dobro zdravlje i bolju godinu, a uveren sam da ćemo zajedničkim naporima uspeti da pobedimo korona virus“, poručio je predsednik Vučić.


Šef Delegacije Evropske unije ambasador Sem Fabrici istakao je da je reč o široj solidarnoj pomoći koju EU pruža Srbiji od početka pandemije korona virusa i da će vozila biti distribuirana na celoj teritoriji Srbije, tamo gde su najneophodnija.

„Hvala Srbiji što je i diplomatiju uključila u proces vakcinacije. Danas primam svoju drugu dozu i molim sve da se priključe. Ova godina treba da bude obeležena saradnjom, solidarnošću i činjenicom da ćemo zajedno izaći iz svega ovoga“, poručio je ambasador Fabrici i pohvalio način na koji Srbija sprovodi vakcinaciju. On je rekao da je Kovaks sistem sada uzeo maha i da se vakcine iz tog programa mogu očekivati i u Srbiji.

 

infocentarjug.rs