Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Nova ulaganja u opštoj bolnici Leskovac

I u 2018. godini biće nastavljen proces poboljšanja uslova za lečenje i boravak pacijenata u leskovačkoj Opštoj bolnci, ovo je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor bolnice Nebojša Dimitrijevića.

Ovom prilikom rečeno je da će u toku 2018. godine biti opremljena nova centralna sterilizacija, da će kompanija „Jura“ donirati laparaskop i ultrazvuk, kao i da se očekuje rekonstrukcija postojeće kotlarnice.

Ovo će biti samo neka od ulaganja koja će biti sprovedena u leskovačkoj bolnici u kojoj je u toku prošle godine uloženo oko miliona evra sopstvenih sredstava, ali i donatora i Republike Srbije.

Direktor Dimitrijević je naveo i da je jedan od ciljeva rekonstrukcija cele zgrade Opšte bolnice koja će tako uređena, prema njegovim rečima, služiti za ponos svim Leskovačanima.

Gradonačelnik Cvetanović je rekao da će u toku ove godine 8 lekara dobiti posao na neodređeno vreme, kao i 8 medicinskih sestara sa visokom stručnom spremom.