Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Nova vozila za JKP Grdelica i kompaniju PWW

Novo vozilo Javno komunalnog preduzeća „Grdelica“ vrednog 3,6 miliona dinara predstavljeno je danas, dok je kompanija PWW nabavila novi kamion za sakupljanje smeća vrrednosti 140 hiljada evra.

„Javno komunalno preduzeće Grdelica uspešno izvršava poverene zadatke, i kao i kompanija PWW ima važnu ulogu u održavanju higijene u našem gradu, a pohvalno je i to što ovo preduzeće u saradnji sa JKP Komunalac, Komunalnom milicijom i Odeljenjem za zaštitu životne sredine, svakog vikenda učestvuje u akcijama čišćenja zahvaljujući kojima je do sada uređeno preko 500 lokacija sa kojih je uklonjeno preko 5500 tona otpada. Ove akcije se sprovode od 2013. godine na inicijativu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića što je dokaz da su čistoća i lep izgled grada osnovni prioritet lokalne samouprave. Iz tog razloga su ulaganja u savremenu opremu u mehanizaciju konstantna“ – kazala je pomoćnik gradonačelnika Andrea Tošić.

Direktor JKP „Grdelica“ Zoran Jović zahvalio se gradonačelniku na konstantnoj podršci i rekao da je ovo deveto vozilo po redu koje je stiglo u njihovo preduzeće i da je do sada za nabavku vozila iz budžeta Grada izdvojeno 78,5 miliona dinara.

„Nova mašina će nam značajno olakšati dosadašnji rad, koristiće se za čišćenje jarkova i kanala, kao i za sanaciju kvarova na vodovodnoj mreži“ – istakao je i dodao da su u 2021. godinu ušli bez zaostalih zarada, da će se truditi da u narednom periodu radnici budu još zadovoljniji.

O tehničkim detaljima novog vozila govorio je direktor kompanije PWW Srboljub Nisić:

„Nosivost vozila je 18 kubika, radi se o savremenom vozilu italijanske marke, Ivekova šasija sa nadgradnjom, sa motorom euro 6 sa najmanjom emisijom štetnih gasova. U cilju poboljšanja kvaliteta naše usluge opremljeno je za sakupljanje i kanti i kontejnera, što praktično znači da u tom vozilu staje 80 kontejnera od 1,1 kubika zapremine“.

infocentarjug.rs