Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

Nove kuće za višečlane porodice u Medveđi

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, povodom Godine solidarnosti i saradnje, a uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja, zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Opštinom Medveđa i humanitarnom emisijom „Kuća od srca“, pokrenulo je akciju izgradnje novih kuća za porodice sa više dece, koje žive u teškim uslovima u Opštini Medveđa.

Tim povodom sastali su se ministar Zoran Đorđević, episkop niški Arsenije, predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić i autor emisije „Kuća od srca“ Žarko Lazić. Na sastanku je dogovoreno da Pravoslavna Eparhija Niška otvori poseban žiro račun na koji bi svi ljudi velikog srca mogli da daju svoj doprinos u ovom humanom činu.

„Prva u nizu od onih kojima smo uručili ključeve nove kuće u Medveđi i time im obezbedili adekvatne uslove za život je dvanaestočlana porodica. Nadam se da ćemo na ovakav način uspeti da obradujemo još najmanje deset porodica, kojima je to najneophodnije“, rekao je Đorđević.

Ministar je dodao da je cilj ove akcije da se građanima Medveđe omogući da ostanu da žive u svom mestu sa svojim porodicama, kao i da se na ovaj način podstakne i razvoj tog kraja Srbije.

„Siguran sam da ćemo i u drugim mestima u našoj zemlji pokrenuti slične akcije, jer kao što je naš predsednik Aleksandar Vučić rekao, moramo da omogućimo građanima najbolje uslove da žive i rade u Srbiji. Mi drugu zemlju nemamo, zato našu moramo da čuvamo i razvijamo svakim danom sve više“, poručio je ministar.

 

Kraj