Jug Srbije Leskovac Vesti

Novi izgled Dnevne bolnice Službe za psihijatriju u leskovačkoj bolnici

Dvorište koje se nalazi između Dnevne bolnice Službe psihijatrije i zgrade Službe za infektologiju dobilo je potpuno novi izgled zahvaljujući parternom uređenju koje je obuhvatalo i postavljanje fontane i letnjikovca.

„Zahvaljujući podršci rukovodstvu grada i gradonačelniku Cvetanoviću i naredna godina će biti u znaku novih ulaganja u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite u Leskovcu. Služba za infektivne bolesti postaće jedna od najuređenijih službi ne samo u leskovačkoj bolnici već i u čitavoj Srbiji. Ono na čemu se uveliko radi je nabavka magnetne rezonance za Službu radiologije“ – kazao je Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.


U protekle dve godine su u ovom delu bolnice uređeni i Dnevna bolnica psihijatrije, kabinet za EEG, odeljenje bolesti zavisnosti, kao i zgrada onkologije i dečje neuropsihijatrije. U planu je da se ove godine krene sa rekonstrukcijom zgrade Službe za infektologiju, preko Kancelarije za upravljanje javnih ulaganjima, a predračunska vrednost radova iznosi 63,6 miliona dinara.

„U leskovačkoj bolnici ne postoji služba u kojoj bar nešto nije urađeno, od uređenja prostorija, sanitarnih čvorova, zamene podova, do rekonstrukcije kanalizacione mreže i topolovoda. Oko četiri miliona dinara iz donatorskih i sopstvenih sredstava, bolnica je uložila u renoviranje odeljenja urologije, ortopedije, ginekologije, pedijatrije, službe za internu medicinu, gastroenterologije. Veoma je važno i što je bolnica uspela da, uz pomoć donatora i ministarstva, nabavi veliki broj aparata kojima je omogućena brža i bolja dijagnostika i kvalitetnije lečenje, naročito na odeljenjima kardiologije, ginekologije i neonatologije. Nabavljena su i dva putnička automobila kao i reanimobil, a uređeno je i 15 apartmana, takođe uz pomoć donacija a uskoro od kompanije Yura očekujemo donaciju vrednu 15.000 evra, u pitanju je histeroskop za potrebe Službe ginekologije i akušerstva“ – kazao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović. 

Vrednost radova koje je izvodila Investgradnja Leskovac, iznosila je 1,2 miliona dinara, a uređenje ovog nekada zapuštenog prostora naišlo je na pozitivne reakcije zaposlenih, pacijenata, njihovih pratioca i članova porodice.