Društvo Lebane Leskovac Vesti

Novinari u poseti Rumuniji

Novinari iz nekoliko redakcija sa juga Srbije borave u trodnevnoj poseti Rumuniji u gradu Bistrica. Posetu je organizovala kompanija TeraSeel koja je pre dve nedelje kupila deo leskovačke fabrike Interlemind. Poseta je organizovana kako bi se predstavnici medija upoznali sa kompanijom, kao i da obiđu 14 bivših radnika Interleminda koji se nalaze na obuci u fabrici TeraSeel.

Novinari su tokom današnjeg dana obišli fabriku gde su im nadležni predstavili proizvodni proces, a ujedno su im predastavili i svoje planove za proizvodni pogon u Leskovcu, koji bi prema najavama sa proizvodnjom startovao u septembru.

Terastil je deo Teraplast grupe sa tradicijom od 120 godina ima osam kompanija i izvozi svoje proizvode u preko 20 zemalja. Vrednost kupovine fabrike za proizvodnju građevinskih sendvič-panela Interlemind, iznosi 4.3 miliona evra, no tu ne nameravamo da stanemo sa investiranjem, kažu odgovorni u ovoj kompaniji. Aktivnosti na razvoju kapaciteta fabrike i asortimana novih proizvoda biće u narednom periodu najvažniji prioriteti TeraSteel Srbija. Već su počeli sa ulaganjem od 2.7 miliona evra u reparaciju fabrike – prevashodno proizvodnog procesa sendvič-panela, dok će se jedan deo sredstava iskoristiti za uvođenje nove linije za proizvodnju građevinskih panela od kamene vune.

Nakon posete fabrici novinare su ljubazni domaćini upoznali sa znamenitostima grada Bistrica. Tokom popodneva odigrana je i priljateljska utakmica u malom fudbalu između ekipa domaćina i leskovačkih radnika.

Foto galerija.