Vesti

NPSS: JOŠ JEDNO SAMOUBISTVO POLICIJSKOG SLUŽBENIKA

Redakciji Info Centar Juga dostavljeno je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

           Još jedno samoubistvo policijskog službenika

            Beograd, 12.10.2015. godine. Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Nenad S.(36), izvršio je samoubistvo sinoć oko 22.30 časa u šumi kod „Zmajeve“ pumpe na Novom Beogradu. Kako su prenele „Večernje novosti“, policajac se ubio službenim pištoljem u svom „Jugu“.

            Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) izražava saučešće porodici nesrećnog policajca koji je, iz samo njemu poznatih, i sigurno teških, razloga digao ruku na sebe, i podseća njegovog poslodavca i javnost da je ovo peto samoubistvo policijskog službenika u poslednja četiri meseca. Teška finansijska situacija policajaca, nemogućnost da obezbede sebi i svojoj porodici krov nad glavom, loš odnos nadležnih prema zaposlenima u MUP-u, veliki stres zbog prirode posla koji obavljaju samo su neki od razloga koji svakodnevno muče ljude koji održavaju javni red i mir u ovoj državi koji su stub bezbednosti u ovom društvu.

Kao veliku „zahvalnost“ za posao koji pošteno obavljaju, boreći se sa kriminalcima koji njima i njihovim porodicama svakodnevno prete, policijski službenici ne samo da imaju bedna  primanja, smanjuju im dnevnice, prete otkazima i „racionalizacijama“ u Službi, već niko, odnosno njihov poslodavac koji treba da vodi računa o psihičkom stanju svojih zaposlenih, još uvek ništa nije uradio da pomogne ovim ljudima adekvatnom psihološkom prevencijom.

NPSS je na konferenciji za novinare, održanoj u Nišu posle samoubistva policijske inspektorke A.M, izneo podatak da se u poslednjih deset godina  ubilo više od 130 policajaca i predložio nadležnima da formiraju nezavisnu i kvalitetnu psihološku službu koja bi imala za cilj da smanji broj samoubistava policajaca.

NPSS još jednom poziva nadležne da pomognu policijskim službenicima, da se sete da su i oni nečiji brat, sestra, otac ili majka, i da je vreme da se stane sa samoubistvima u MUP-u. Pomoći onima koji svakodnevno, nesebično, pomažu građanima Srbije je obaveza svih nas.

 

InfoNPSS!