Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Obeležavanje „Dečje nedelje“ u školi „Vuk Karadžić“ u Lebanu

Obeležavanje „Dečje nedelje“ koja se ove godine obeležava pod sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo“ počelo je i u  OŠ „Vuk Karadžić“ u Lebanu.

Prvi dan Dečije nedelje počeo je priredbom , ,Budite srećni i zdravi“. Odigrana je dramska igra o polasku đaka u školu i čarima septembarskih dana. Kroz recitale se čula Konvencija o pravima deteta. Hor je izveo pesmu Za milion godina, a plesna grupa igru Hoki poki.

 

  

  

  

Danas, drugo dana „Dečje nedelje“, u toku dva školska časa održana je radionica za prvake u školskoj biblioteci. Prvake je na ulazu dočekala pesma ,,Pusti, pusti brigu, uzmi, uzmi knjigu“, a zatim su se upoznali sa načinom rada i pravilima ponašanja u biblioteci. Zakoračali su u svet bajki, basni i družili se sa omiljenim junacima iz knjiga. Tom prilikom im je uručena pesma o biblioteci i članska karta na poklon. Prvaci su pokazali znanje i takmičarski duh kroz kviz koji im je organizovan, a uskoro će biblioteku krasiti pano sa njihovim crtežima na temu ,,Biblioteka u očima prvaka“.

 

 

  

 

   

Nakon posete biblioteci, usledile su aktivnostosti crtanja po betonu u školskom dvorištu.