Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Obeležen Dan Evrope

Delegacija EU u Srbiji obeležila je juče Dan Evrope, a svečanosti u Muzeju savremene umetnosti prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.
Svečanosti su prisustvovali i članovi Vlade Srbije, strane diplomate i druge zvanice iz javnog i kulturnog života, a na samom početku hor je izveo himnu Evrope – „Odu radosti“ i Srbije „Bože pravde“.
Zvanicama se obratio predsednik Srbije koji je ocenio da se Srbija menjala i sve bolje razumela zahteve i potrebe Evrope, a čini se da i Evropa razume, sve više, zahteve i potrebe Srbije. Vučić je rekao da je Evropa pre 73 godine izvojela pobedu nad „strašnim neprijateljem“, fašizmom i nacizmom. Kada ljudi pitaju zašto želimo u Evropu, običan čovek bi rekao da je to zbog boljeg života, drugi bi, kaže, dodali nešto, čini mu se, još važnije, jer nam je dosta ratovanja, a Evropa kao mirovni projekat je važna za nas da sačuvamo stabilnost i mir rekao je predsednik Srbije.
Među mngobrojnim zvanicama iz javnog, kulturnog i političkog života Srbije bio je i Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.