Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Obeležen Dan opštine Bojnik

Svečanom sednicom obeležen je Dan opštine Bojnik, 10. Oktobar. Sednicu je otvorio predsednik Skupštine opštine, Dejan Stojanović. Za dan opštine Bojnik uzima se dan kada je formirana Prva Južnomoravska brigada 10. oktobar 1943. godine, tada je na obroncima planine Radan formirana ova brigada.

Na početku sednice prikazan je polučasovni film o Bojniku.

Kako je Dan opštine prilika da se osvrne na proteklih 12 meseci i potseti na postignute rezultate u proteklih godinu dana, prikazan je i dokumentarni film “ Između dva Oktobra „.

Na ovom skupu, Predsednik opštine, gospodin, Nebojša Nenadović, obratio se, svojim ekspozeom, prisutnima, i izneo viziju daljeg razvoja opštine Bojnik.

Na svečanoj sednici, zaslužne institucije i pojedinci dobili su Oktobarske nagrade, a novčane nagrade od po 30.000 dinara, dobile su dve učenice generacije.

Oktobarske nagrade dobili su:

Zoran Jovanović iz Pridvorice, za izuzetan doprinos književnom stvaralaštvu;
Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ iz Leskovca, za izuzetan doprinos u oblasti kulture;
Trubački orkestar Nebojše i Feata Sejdića, za izuzetan doprinos u oblasti kulture;
Zoran Petković iz Lebana, za izuzetan doprinos u razvoju struke:
Radomir Tasić iz Kosančića, za posebne zasluge u radu:
Milena Stanisavljević iz Male Crkvice, za doprinos u razvoju turizma:
Milorad Stanimirović iz Kamenice, za doprinos u razvoju pčelarstva:
Boban Radovanović iz Prokuplja, za izuzetan doprinos u razvoju poljoprivrede

Posebnu zahvalnicu dobio je major mr Dragan Milić iz Leskovca, za izuzetan doprinos izradi Plana odbrane opštine Bojnik.

Učenice generacije Anđela Denić iz OŠ „Stanimir Veljković – Zele“ i Dragana Stojković iz Tehničke škole „Boško Krstić“ dobile su novčane nagrade od po 30 000,00 dinara.

U ime nagrađenih, prisutnima se zahvalio Zoran Jovanović.

Svečana sednica završena je nastupom vokalno instrumentalnog sastava „Konstantin“ iz Niša, a u centru Bojnika, ovim povodom, nastupili su trubački orkestar Nebojše i Feata Sejdića iz Bojnika i KUD „Belac“ iz Pridvorice.

Foto galerija: