Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Obeležen dan opštine Medveđa

Danas je u Medveđi svečanom sednicom koja je održana u kulturnom centru obeležen dan ove opštine za koji je uzet dan oslobađanja ovog kraja u Drugom svetksom ratu.  Sednici je prethodio prijem za goste u kabinetu predsendika opštine Nebojše Arsića i puštanje za saobraćaj Nove zaobilaznice.
Nakon prijema zvanica u kabinetu predsednika opštine Nebojše Arsića usledilo je zvanično puštanje za saobraćaj ulice  Nova zaobilaznica u Medveđi. Vrpcu su presekli predsednik  Arsić i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković.

 

  

„Ova investicija je vredna 23 miliona dinara, od čega je Koordinaciono telo dalo 17 miliona a ostatak je uložila opština Medveđa. Ova ulica ima i savremenu led rasvetu i atmosfersku kanalizaciju. Ovo je prva od dve ulice koje smo planirali da uradimo u Medveđi“, rekao je prilikom puštanja za saobraćaj ove ulice Nebojša Arsić predsednik opštine Medveđa.
„Ovo je jedna mala investicija, ali je veliki događaj za ovu sredinu uzimajući u obzir sve okonosti. Mi smo kao Koorinaciono telo prošle godine u Medveđi uložili oko 36 miliona dinara za infrastrukturne objekte, dok smo za ovu godinu planirali da uložimo oko 50 miliona dinara“ rekao je danas u Medveđi Zoran Stanković predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.

  

  

 

Potom je u Kulturnom centru održana svečana sednica kojom je presedavao je Fljorim Sahiti. Na sednici je doneta odluka o dodeli nagrada i zahvalnica zaslužnim građanima i organizacijama. Na samom početku minutom ćutanja odata je počast preminulom Milutinu Diletu Vukoviću, dugogodišnjem upošljeniku i gradjaninu opštine Medveđa, kojem je na današnjoj sednici trebalo da bude uručena zahvalnica za razvoj i i popularizaciju šaha na teritoriji opštine Medveđa.
Predsednik opštine Medveđa u obraćanju prisutnim zvanicama podsetio je na rezultate koje je lokalna samouprava ostvarila u protekloj godini.
Današnji praznik je prilika i da se svi mi, kojima je stalo do napretka Medveđe preispitamo da li je moglo  više, bolje i brže …i baš kao i ranije i ovoga puta ponavljam da smo svi u lokalnoj samoupravi spremni i odlučni da tokom mandata ispunimo obecanja koja smo dali i da realizujemo sve predviđeno planskim i razvojnim dokumentima Skupštine opštine Medveđa, jer građani Medveđe to zaslužuju“ istakao je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić na svečanoj sednici skupštine opštine.

  

  

  

On je dodao je potreban zajednički rad kako bi se ostvarili svi predviđeni ciljevi a sve radi boljeg i kvalitetnijeg života građana Medveđe.
Politički se možda nećemo uvek složiti, imacemo i različita mišljenja o pravcima razvoja i prioritetu realizacije projekata, ali nam svima mora biti interes razvoj Medveđe i delovanje u pravcu najbržeg mogućeg ostvarenja projekata interesa za opštinu i sve građane Medveđe. Na tom putu svi moramo dati svoj puni doprinos, a lične i političke interese moramo podreiti interesima za opštinu i za sve njene stanovnike“ zaključio je Arsić.
Potom je prikazana i prezentacija na video-bimu  u kojoj opština Medveđa je u 10-ak minuta predstavila svoj rad u protekloj godini. Nakon radnog dela usledila je dodela nagrada i priznanja najboljim učenicima i pojedincima o čemu ćemo pisati u zasebnom članku, a potom je usledio i kulturno umetnički program.

  

  

  

  

Nakon završetka svečane sednice u holu Kulturnog centra otvorena je izložba fotografija „Putujući fotografski projekat“ autora Tomislava Peterneka, Gorana Kukića i Igora Mandića.