Jug Srbije Medveđa Vesti

Obeležen Dan opštine Medveđa

Juče je u Medveđi svečanom sednicom koja je održana u kulturnom centru obeležen Dan ove opštine.  Sednici je prethodio prijem za goste u kabinetu predsendika opštine Nebojše Arsića.

Povodom dana opštine Medveđa, Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković svečano je otvorio fontanu na gradskom trgu. Izgradnju ovog objekta finansiralo je Koordinaciono telo sredstvima u iznosu od 7.200.000 dinara.
Pored kulturno umetničkog programa koji je priređen u sali Doma kulture, tradicionalno je održana i svečana sednica Skupštine opštine Medveđa, na kojoj su dodeljene nagrade i priznanja najboljim pojedincima i ustanovama za doprinos promociji Medveđe u protekloj godini.
Obraćajući se prisutnima predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić je naglasio da ne smemo zaboraviti žtrve boraca za slobodu Medveđe, ali da moramo svi zajedno da obezbedimo bolji život mladim generacijama. “Cilj sadašnjeg kao i svih ranijih rukovodstava opštine je stvaranje boljeg života građanima, da sačuvamo ljude koji ovde žive, jer bez njih Medveđa ne bi bila ono što danas jeste. Danas stvaramo uslove u kojima će đaci u Medveđi dobijati nabolje obrazovanje, da bi bili ravnopravni sa vršnjacima iz cele zemlje ali i šire.  Želimo da naši građani i u trećoj dobi žive mirnu i dostojanstvenu starost. Krećemo u realizaciju projekata koji će stvoriti bolje uslove za oživljavanje poljoprivrede, za rekonstrukciju putne i druge infrastrukture“ naglasio je Arsić. Predsednik Arsić je istakao da jedino zajedničkim radom i zalaganjem mogu da se ostvare zacrtani ciljevi i podvukao da su mladi pokretačka snaga Medveđe i da oni trebaju da imaju presudnu ulogu jer sve što se radi treba da bude u interesu njihovog opstanka u ovoj multietničkoj opštini.

Svečanoj sednici su pored odbornika lokalne skupštine prisustvovali i predsendik koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković, sa svojom pomoćnicom Tamarom Milošević Grbić, zatim direktor Regionalne privredne komore Goran Jović, predsednik opštine Lebane Zoran Ilić, zamenik predsednika opštine Lebane Ivan Bogdanović, predsednik Skupštine opštine Bojnik Dejan Stojanović, predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović, predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić, predsednik Skupštine Trgovište Aleksandar Kolić, te predstavnici Vojske Srbije, MUP-a, verskih zajednica, političkih partija, kao i mnogobrojni građani.

(ICJ)