Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Obeležen Dan opštine Vlasotince – Predsednik opštine najavio otvaranje novog pogona kompanije Gruner i dolazak predsednika Aleksandra Vučića

Svečanom sednicom i dodelom oktobarskih priznanja, Opština Vlasotince proslavila je danas 10.oktobar, dan kada je Vlasotince oslobođeno u Drugom svetskom ratu. Skupu su, između ostalih, prisustvovali i ministar bez portfelj Novica Tončev, državni sekretari Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. U desetominutnom filmu prikazana je retrospektiva onoga što je urađeno između dva oktobra u vlasotinačkoj opštini.

„Putevi, ulice, mostovi, škole, ustanove kulture, zdravstvene ustanove i objekti vodosnabdevanja samo su neki od objekata koji su ulepšali izgled vlasotinačke opštine i ljudima olakšali svakodnevicu. I u narednom periodu nastavićemo sa ulaganjimau oblasti komunalne infrastrukture, a najvažnije od njih je rekonstrukcija fabrike vode. To je posao koji radimo iz puno faza, ali je važno da smo ga započeli. Dakle, posvećenost koju smo do sada pokazali u uređenju našeg mesta, ostaje. To je naša obaveza, ali pre svega naše opredeljenje“ – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

On je najavio otvaranje novog pogona kompanije Gruner krajem oktobra u Vlasotincu, koji će, prema najavi iz kabineta, svečano otvoriti predsednik republike Aleksandar Vučić.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Novica Tončev naglasio je da je Vlada uvek tu da podrži one lokalne samouprave kojima je potrebna pomoć, dodajući da je samo za vlasotinačku opštinu u prethodnom periodu izdvojeno je 20 miliona dinara.

Oktobarska priznanja u vidu „Diplome 10. oktobar“ dobili su Milivoje Đorđević, direktor Tehničke škole, Slaviša Šušulić, profesor u OŠ „Siniša Janić“ i predsednik Moto kluba Dalmacija iz Splita Željan Rakela. Oktobarsko priznanje u vidu „Pohvale 10.oktobar“ pripalo je SRC Vlasina i MZ Batulovce.

Potpukovnik Zoran Stojanović, u ime Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš uručio je zahvalnicu opštini Vlasotince i predsendiku opštine Bratilavu Petroviću za dosadašnju saradnju.

infocentarjug.rs