Društvo Leskovac Srbija Vesti

Obeležen Dan porodice na gradskom trgu u Leskovcu

Na gradskom trgu u Lesakovcu danas je, u organizaciji Grada Leskovca i Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti Skupštine grada Leskovca, organizovano druženje za najmlađe koji su zajedno sa članovima svoje porodice uživali u igri, crtanju, pesmi i muzici.

Međunarodni dan porodice predstavlja dan kada se posebna pažnja posvećuje značaju ove jedinice društva, kao jedne od najvažnijih tvorevina civilizacije. Obeležava se od 1994. godine, kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija uvrstila u kalendar važnih datuma.

Skup je u ime lokalne samouprave otvorila Kristina Vasiljković.

„Svesni značaja porodice, za razvoj, fizičko i mentalno zdravlje svih njenih članova, a posredno, i društva u celini, odlučili smo da na ovaj način podignemo svest o porodičnim vrednostima. Svakog dana, pa i na dan kada se slavi porodica, važno je da se podsetimo da su ljubav, poštovanje i zajedništvo vrednosti koje treba da negujemo i da decu tome učimo.

Želja nam je da pažnju usmerimo na pozitivne i poželjne vrednosti, na ljubav, razumevanje, na važnost razgovora, podršku i pozitivne podsticaje. To je temelj na kome se grade zdravi porodični odnosi i zdravo i produktivno društvo.

Stoga, posebno naglašavam da ćemo još doslednije nastaviti da donosimo odluke u korist porodice – osnove svakog zdravog društva. U situaciji u kojoj se danas nalazimo, naučili smo da je odgovornost velika i da svaki pojedinac ima ulogu u očuvanju naše društvene zajednice“, zaključila je.