Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Obeležen Dan srednje Tehničke škole „Vožd Karađorđe“ u Lebanu

U sali Doma kulture „Radan“ u Lebanu, obeležen je Dan srednje Tehničke škole „Vožd Karađorđe“. Ovom prilikom premijerno izvedena predstava „Zvezdana prašina“.

U sali Doma kulture „Radan“ u Lebanu, sinoć je obeležen Dan srednje Tehničke škole „Vožd Karađorđe“ u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, učenika, njihovih roditelja, zaposlenih u školi, direktora drugih škola i mnogobrojnih gostiju. Prisutne je najpre pozdravio direktor škole, Mirko Pešić.

„Misija naše škole je kvalitetno obrazovanje, prilagođeno zahtevima savremenogučenika i potrebe lokalne zajednice. Ponosan sam na naše učenike koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima iz ruskog jezika, istorije, mašinstva i praktične nastave. Pored takmičenja iz ovih predmeta, učenici naše škole izvode i druge aktivnosti gde takođe pokazuju ozbiljno dobre  rezultate. Iskoristi bih ovaj trenutak da se pohvalim i kažem da će naša škola ove godine biti domaćin Zajednice mašinskih škola Republike Srbije gde će biti održano takmičenje. Ovom prilikom zahvaljujem se lokalnoj samoupravi a pre svega predsedniku opštine Lebane Ivanu Bogdanoviću za nesebičnu pomoć koju naša škola dobija uvek kada nam je to potrebno“ – kazao je Mirko Pešić, direktor srednje Tehničke škole u Lebanu.

Pešić je, u ime kolektiva škole, nakon pozdravne reči dodelio zahvalnice za uspešnu saradnju i doprinos u radu škole: predsedniku opštine Lebane Ivanu Bogdanoviću, Goranu Joviću, direktoru Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, Draganu Joviću direktoru OŠ Vuk Karadžić u Lebanu, Goranu Pejkoviću direktoru OŠ Radoje Domanović u Bošnjacu, Nebojši Đorđeviću direktoru OŠ Radovan Kovačević-Maksim u Lebanu, Milivoju Đorđeviću, direktoru Tehničke škole u Vlasotincu, Miletu Rakiću direktoru Gimnazije u Lebanu i Ivani Krstić direktorki Doma kulture „Radan“ u Lebanu.

Prisutnima u sali Doma kulture, u ime nagrađenih, obratio se predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović i tom prilikom kazao da je jako ponosan na sve đake i profesore ove škole.

Želim vam da u narednom periodu budete još bolji i uspešniji a lokalna samouprava će uvek biti tu za svu podršku koja je potrebna. Ovom prilikom bih napomenuo da će u toku naredne godine početi kompletna rekonstrukcija srednje Tehničke škole i Gimnazije i samim tim ćemo vam obezbediti još bolje i lepše uslove za učenje i rad“ – kazao je Bogdanović.

Nakon svečanog dela prisutni su imali priliku da premijerno pogledaju predstavu „Zvezdana prašina“ koju su učenici ove škole pripremili za ovaj dan.

„Predstava „Zvezdana prašina“ je napravljena po komadu Dušana Kovačevića. Ovom predstavom želeli smo da motivišemo sve učenike da razmišljaju o nekim aktuelnim temama, kao što je brak i bračni odnosi. Obzirom da su ovo učenici Tehničke škole, želeli smo da oni naprave jedan iskorak, da odu dalje i otkriju svoj novi talenat, nešto što nije vezano samo za tehničke nauke već i za umetnost. Naišli smo na njihovo oduševljenje i oni su to izneli sa puno energije i elana. Učenici su ovu predstavu pripremali mesec dana zajedno samnom i sa mojim kolegenicama Tanjom Zlatanović i Martinom Stojanović.“ – kaže za Info centar juga Suzana Rančić, profesor srpskog jezika Tehničke škole u Lebanu, dodajući da im je plan da sa ovom predstavom naredne godine nastupe na Smotri školska scena Srbije.

(Info centar juga)