Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Obeležen Međunarodni dan dece posetom OŠ „Josif Kostić“

Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan dece. Tim povodom je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima posetio učenike u Osnovnoj školi „Josif Kostić“ koji su nedavno od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobili 21 kompjuter i time opremili informatički kabinet, kao i opremu za fiskulturnu salu od Košarkaškog saveza Srbije.

Gradonačelnik Cvetanović je sa direktorom škole Milanom Tončićem obišao informatički kabinet i salu za fizičko vaspitanje, čestitao deci njihov dan i dodao da će Grad uvek raditi sve za njihovu dobrobit. „Moderna fiskultura sala, savremeni IT sektor sa dobrim i kvalitetnim nastavnicima koji imaju znanje, ali što je najbitnije znaju i da prenesu znanje, je dokaz da samo zgrada ne čini kvalitet, već nastavnici i divni đaci. Želim vam mnogo uspeha u školi.“

Prisutnima se obratila Brankica Stamenković, član Gradskog veća, koja je rekla da je se Dan dece godinama unazad obeležavao plesom predškolaca sa roditeljima u okviru manifestacije „Rastimo uz ples“, ali da je pandemija i ove, kao i prošle godine sprečila mališane u tome.

„Zato koristimo ovaj dan da posetimo jednu od vaspitno-obrazovnih institucija u kojoj se i u ovim uslovima odvija vaspitno-obrazovni proces. Ono što je važno da istaknemo jeste da da je nama obrazovanje jedan od prioriteta, da je od 2012. godine, od kako je gradonačelnik Cvetanović na čelu gradu udvostručili ulaganje u obrazovanje, da smo izdvojili preko 250 miliona za energetsku efikasnost, uredili 18 terena, opremili kabinete, fiskulturne sale, kao i ova divna škola u kojoj se danas nalazimo uređena u dve faze sa 130 miliona dinara, ali i dalje sa direktorima škola konkurišemo kod svih ministarstava i odgovaramo na javne pozive i konkurse. Tako je i škola „Josif Kostić“ dobila donaciju od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i Košarkaškog saveza Srbije,“ – kazala je Stamenkovićeva i dodala da je Ministarstvo sporta i omladine odobrilo i projekat izgradnje terena u Medicinskoj školi koji je vredan oko 3 miliona dinara, pomenuvši i opremu u vrednosti od 50.000 evra koju je dobila Poljoprivredna škola.

Milan Tončić, direktor Osnovne škole „Josif Kostić“ istakao je da je veoma značajno opremanje fiskulturne sale ugrađivanjem koševa koji mogu da se podešavaju zbog mlađih učenika koji žele da se iskažu u tom sportu, da mogu da pogode koš i time ih motivišu za dalje bavljenje sportom.

Direktor Tončić istakao je da je vrednost ove donacije 320 hiljada dinara, govoreći o opremanju kabineta za informatiku rekao je da je donacija Ministarstva vredna preko 600 hiljada dinara, da će učenici i profesor sada koristiti 21 novi kompjuter. On se tom prilikom i zahvalio Gradu na opremanju kabineta nameštajem i propratnim tehničkim stvarima i gradonačeniku Cvetanoviću na konstantnoj podršci, ne samo finansijskoj, već i savetodavnoj.

infocentarjug.rs