Jablanički okrug Leskovac Vesti

Obeležen Mesec solidarnosti u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu

Prigodnom kulturni zabavnim program u Ustanovi za odrasle i starije počelo je obeležavanje oktobra Meseca solidarnosti sa starima čime je obeležn 1. oktobar Međunarodni dan starih.

Direktorka ustanove Gordana Savić podsetila je na 14. decembar 1990. godine kada je pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija 1. oktobar proglašen Svetskim danom starih. Oktobar je mesec kojim se tradicionalno obeležava ne samo Međunarodni dan starih, već je to i mesec solidarnosti sa starim osobama, kaže direktorka Ustanove za odrasle i starije Gordana Savić.

Cilj je da se vide problemi starih ljudi, mada naša ustanova tokom  cele godine brine o našim korisnicim odnosno starijim osobama.  Na žalost, zbog višemesečnih radova na adaptaciji zgrade  Ustanova za odrasle i starije će ove godine skromnije obeležiti mesec oktobar“, kaže direktorka ove Ustanove Gordana Savić.

U kulturno zabavnom delu programu učestvovali su članovi Kluba za odrasla i stara lica, solo pevači, hor i literarna sekcija. Parola ovogodišnjeg Međunarodnog dana starih koji se danas obeležava u 50 država sveta glasi Stariji zahtevaju akciju.