Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Obeležen Savindan u školi Vuk Karadžić

Osnovna škola Vuk Karadžić obeležila je školsku slavu sečenjem slavskog kolača i programom koju su pripremili učenici i nastavnici u čast našeg učitelja i prosvetitelja Svetog Save.

Ovogdišnji domaćini slave, roditelji Dajane Cekić Maja i Goran Cekić, slavski kolač predali su roditeljima Mihajla Srećkovića,Dušanki i Nikoli Srećkoviću.  Proslavi su prisustvovale zvanice iz lokalne samouprave, direktori javnih ustanova, nastavnici, roditelji i učenici škole.

  

  

 

Nakon horskog izvođenja himne Svetom Savi, pristupilo se sečenju slavskog kolača, da bi se zatim vratili u dvanaesto stoleće i porodicu Nemanjića.

,,Stefan Nemanja i Ana ubeđuju Rastka da se ženi, ali on, protiv njihove volje, odlazi na Svetu goru i zamonašuje se u manastiru Vatoped. Posle dvorskih zidina, na sceni ostaje prelepo izrađen manstir. Učenici su na kraju poručili da Savin mir svetom vlada, dok su učenici mlađih razreda zatvorili program kraljevskim kolom. Učenici su bili vredni i odgovorni, dali svoj pečat svemu i pokazali svoj trud i talenat. Ovom prilikom im se zahvaljujem od srca”, reči su veroučiteljice Snežane Krstić.

 

 

 

Direktor škole Dragan Jović je svima poželeo srećnu slavu i istakao:

Zadovoljstvo mi je što sam na čelu kolektiva koji je u prethodnoj školskoj godini postigao značajne rezultate na svim nivoima takmičenja. Cilj nam je da škola bude obrazovna ustanova za ugled i da učenicima i zaposlenima pružimo optimalne uslove za rad. Obezbeđujemo nastavna sredstva koja će modernizovati nastavu, pratimo usavršavanje i napredovanje nastavnika, redovno sarađujemo sa drugim institucijama i na najbolji način promovišemo školu i njena postignuća. Činimo da škola bude prijatan i bezbedan ambijent u kojem se učenici osećaju sigurno“ poručio je Jović.

   

Učenici ove škole su pre 16 godina sa svojim nastavnicima pokrenuli šasopis Vučić, koji izlazi jednom godišnje na ovaj dan. U časopisu se sumiraju sve aktivnosti učenika i nastavnika u protekloj godini.

Prigodan program, upotpunjen je likovnim radovima i izložbom ikona i minijatura u holu škole, kao i šesnaestim brojem školskog časopisa Vučić. ,,Svakodnevnim zalaganjima i motivisanošću za rad ispunili ste strane našeg časopisa, šesnaestog po redu. Na plodnim poljima novog broja roje se vaše misli, ideje, osećanja, umeća i postignuća. Dežurnim okom zabeležili smo sve aktuelnosti iz školskog života koje čine časopis verodostojnim dokazom vašeg angažovanja. Nastavite da stvarate, ostavite svoj trag u vremenu“, poručila je urednica časopisa Dubravka Đorđević.