Jug Srbije Medveđa Vesti

Obezbeđeni paketi sa namirnicama za ugrožene u Marovcu

U opštini Medveđa i dalje je vanredna situacija zbog velikog snega i niskih temperatura pa je zbog toga izdata naredba, od strane Opštinskog štaba za vanredne situacije, da školski raspust bude produžen do 16. januara ove godine.

Predsenik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić i njegovi saradnici posetili su sinoć pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova u Marovcu, gde se inače nalazi policijski punkt, kako bi se i sami uverili da je put prohodan i da li im je nešto potrebno.

 

„Večeras smo ovde došli i doneli pakete sa osnovnim životnim namirnicama, pakete za higijenu i brašno. Pakete smo predali predsedniku Mesne zajednice Draganu Ristiću koji će biti u obavezi da iste podeli ugroženom stanovništvu ovde u Marovcu. Svako domaćinstvo nam je bitno i trudićemo se da stignemo do svakog naseljenog mesta“ – rekao je Arsić za naš portal.

Put ka Marovcu je očišćen i u toku jučerašnjeg dana ekipa Elektrodistribucije je otklonila kvar u ovom mestu, mada nove brige zadaje sneg koji je sinoć ponovo počeo da pada.

Ekipa Doma zdravlja kao i sve komunalne službe su u stalnom dežurstvu a uključen je i Crveni krst iz Medveđe, kako bi se ugroženom stanovništvu ukazala potrebna pomoć.