Lebane Vesti

Obilne padavine napravile dosta problema

Kiša koja već dva dana neprekidno pada na našem podrušju napravila je dosta problema, naročito u selima od Lebana prema Leskovcu.

Lebane – Vodostaj reke Jablanice je za dva dana skoro duplo porastao zbog obilnih padavina koje nikako ne prestaju. Kanali ne mogu da prime da svu kolicinu vode, pa je tako došlo do izlivanja i plavljenja dvorišta i njiva.
U selu Konjinu pored glavnog puta polavljeno je nekoliko dvorišta, a za sada nema informacija da je voda prodrla u kuće. U samom centru Kojnina došlo je do izlivanja kanala i voda je izašla i na regionalni put Lebane Leskovac.
Pod vodom je i ulaz u hladnjcau koja se se nalazi pored glavnog puta u mestu Ždeglovo. i Veliki broj oranica i vocnjaka je pod vodom na putu od Konjina prema Bošnjacu. U centru Bošnjaca kanal je prepun vode i ako bude i dalje padala kiša može doći do izlivanja vode.
Kako saznaje Info centar juga danas je u kabinetu predsednika opštine Zorna Ilića zasedao i krizni štab za vanredne situacije, a detalji sastanka još uvek nisu saopšteni.
Uskoro opšitnije!!!

konjino-002 konjino-001 konjino-005 konjino-004 konjino-003njive-001njive-009njive-008njive-007njive-006njive-005njive-004njive-003njive-002bosnjace-kanal-001bosnjace-kanal-002bosnjace-kanal-003