Hronika Jug Srbije Leskovac Vesti

Objavljen video snimak sudara na naplatnoj rampi kod Doljevca

Na Jutjubu je, u toku dana, objavljen video snimak na kome se vidi kako vozilo, u kome je bio direktor Koridora Srbije Zoran Babić, udara u automobil na naplatnoj rampi kod Doljevca.

Kolika je brzina u pitanju pokazuje i to da je od Niša do naplatne rampe Doljevac stigao za svega sedam minuta. To je oko tri puta brže nego što vozačima u proseku treba da pređu ovu deonicu koja ima blizu 20 kilometara, piše Telegraf.

Od siline udarca koji je bukvalno razneo zadnji vozila, Stanika je preminula na licu mesta a iz gomile zgužvanog metala morali su da je izvlače vatrogasci.

Teško je povređena i njena sestra M.A. (54) koja je bila na mestu suvozača dok je njen zet S.A. (48) zadobio lakše povrede. Lakše je povređen i S.S. ( 64) koji je bio za volanom svog „folksvagen pasata“ kada ga je otpozadi usled lančanog sudara udarila „opel astra“.

V. d. Koridora Zoran Babić potvrdio je u izjavi Tanjugu da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju posle saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula.

„Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije. Bezbednost, sigurnost, to je ono što su bili moji ciljevi i to je potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku“, izjavio je Babić za Tanjug.

 

Izvor:Tanjug, Telegraf