Lebane Vesti

Obuka za uzgajivače jagodičastog voća

20. maja u skupštinskoj sali u Lebanu sa početkom u 13 časova održaće se prva obuka za sadašnje i buduće članove udruženja uzgajivača jagodičastog voća Jablaničkog okruga  „Jablaničko blago” .

Jablanicko blagoPozivamo sve sadašnje i buduće uzgajivače da prisustvuju obuci, kako bi se informisali o pricipima rada Udruženja, načinima pristupanja EU fondovima za razvoj poljoprivrede, tehnologiji proizvodnje i preporučenom načinu tretiranja, skladištenja i prerade voća, na dobrim primerima iz prakse.

Udruženje “Jablaničko blago” sa sedištem u Leskovcu je formirano na  zajedničku inicijativu uzgajivača malina Jablaničkog okuga, sa ciljem zajedničkog zalaganja za postizanje prava i intresa svojih članova,  radi zalaganja za poboljšanje agrarne politike i  uslova rada na jugu Srbije, a posebno u borbi protiv monopolizma u poljoprivredi.

Nakon okupljanja sadašnjih i budućih uzgajivača jagodičastog voća, udruženje će se pridružuje ostalim udruženjima sa teritorije Republike Srbije ka daljem delovanju.

Detaljan plan obuke i ciljeve udruženja pogledajte na sajtu OVDE : http://www.jablanicko-blago.tk ili pratite facebook stranu “Jablaničko blago-Udružnje uzgajivača jagodičastog voća”.