Aleksinac Blace Bojnik Bujanovac Gadžin Han Kuršumlija Lebane Leskovac Medveđa Pirot Preševo Prokuplje Sijarinska banja Surdulica Trgovište Vesti Vladičin Han Vlasotince Vranje Zabava Žitorađa

OČEKUJE SE VIŠE OD POLA MILIONA POSETILACA NA ROŠTILJIJADI

Dvadesetšesta Roštiljijada je na samom pragu, pripreme su toku a očekuje se rekordna posećenost ove tradicionalne manifestacije u Leskovcu,čak više od pola miliona posetilaca.
Roštiljijada će se održati od 31.avgusta do 6. septembra u centru Leskovca.
Ove godine planirana su 32 štanda a cene za zakup istih se nisu menjale. U zoni A cena zakupa je 6.199 a u zoni B 4.651 dinara. Prva licitacija biće održana u subotu 15. avgusta od 15 sati u sali Skupštine grada a druga 20. avgusta. Ukoliko se prostor ne zakupi pristupiće se prodaji putem slobodne pogodbe ali se ni tada neće ići ispod neke standardne cene. U Turističkoj organizaciji Leskovac očekuju da će svoja mesta najpre zauzeti roštiljdzije sa naših prostora.
„Kao i svake godine, tako i ove, pripremili smo jako bogat muzički progam i tradicionalna takmičenja koja su sastavni deo ove gurmanske manifestacije“ – rekla je Tina Stojanović, potparol Turističke organizacije Leskovac i dodala da će se takmičenje za najveću pljeskavicu održati u Četvrtak 03. avgusta od 18:30 na platou ispred centralne pozornice.
Ovogodišnju Roštiljijadu pomogla je Vlada Srbije sa 4 miliona dinara a grad Leskovac će pružiti logističku podršku kao i ostala javna preduzeća.
Što se tiče inspekcijske službe, ove godine će biti jako rigorozni.

Muzički program:

Ponedeljak – „Piloti“
Utorak – „Pinkove Zvezde“
Sreda – „Van Gog“
Četvrtak – „Miroslav Ilić“
Petak – „Legende“
Subota – „Zvezde Granda“

Leskovac-Rostiljijada-a