Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Od 16. novembra obezbeđen prevoz i besplatne mesečne karte za đake iz Bojnika

U Bojniku je danas potpisan ugovor o posebnom linijskom prevozu za učenike osnovnih i srednjih škola. Ugovor je potpisan sa prevoznikom Nišexpres a pravo na prevoz imaće učenici osnovne škole 2Stanimir Veljković-Zele“ u Bojniku,  OŠ „Stojan Ljubić“ u Kosančiću i bojničke Srednje tehničke škole „Boško Krsti“.

Načelnik Opštinske uprave Bojnik, Nebojša Stanković kazao je za televiziju 4S da će ovaj prevoz početi da funkcioniše od ponedeljka 16. novembra i to na svim relacijama počev od Donjeg Brijanja do sedišta škole u Kosančiću, ali i za celokupnu teritoriju opštine Bojnik, odnosno sve škole.

Vrednost ugovora sa PDV-om je 14,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz lokalnog budžeta, tako da će svi učenici koji se školuju u Bojniku dobiti besplatne mesečne karte, sa 50 odsto subvencionisaće se i prevoz dece sa teritorije Bojnika koja se školuju u Leskovcu i Lebanu.

Stanković je dodao i činjenicu da će problem prigradskog saobraćaja biti rešen ugovorom o privatno – javnom partnerstvu, a u tom cilju već se traži odgovarajući modus.

 

Izvor: Televizija 4S