Društvo Vesti

Od danas i vojnici po ugovoru mogu da podižu stambene i druge kredite kod banke „Poštanska štedionica“

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je pitanje statusa vojnika po ugovoru jedno od važnih pitanja koje želi da reši i unapredi.

Stefanović je za agenciju Tanjug rekao da, zajedno sa kolegama iz Ministarstva, svakoga dana naporno radi na tome da pronađe rešenje kojim bi vojnici po ugovoru imali čvrstu garanciju ostanka u vojsci, izrazivši nadu da će uskoro moći da predstavi model kojim će oni biti zadovoljni.

Potpredsednik Vlade je istakao da će od danas i vojnici po ugovoru moći da podižu stambene i druge kredite kod banke „Poštanska štedionica“.

Ministarstvo odbrane je postiglo sporazum sa “Poštanskom štedionicom“ kojim se vojnicima po ugovoru omogućava da podignu stambene, auto-kredite i drugu vrstu kredita do 40.000 evra, što takođe imaju mogućnost i drugi zaposleni na neodređeno vreme, pricizirao je Stefanović.

On je istakao da je to samo prvi korak u podizanju standarda vojnika i svih pripadnika Ministarstva odbrane.

 

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.