Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Vesti

Od danas pojačana kontrola vozača na putevima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom ove nedelje sprovoditi pojačanu kontrolu vozača teretnih vozila i autobusa, u okviru akcije međunarodne organizacije TISPOL.

Saobraćajna policija će, u cilju smanjenja stradanja vozača i putnika u saobraćaju, kontrolisati pravilnu upotrebu tahografa i poštovanje propisa vezanih za vreme upravljanja vozilom.

Prema vozačima kod kojih se otkriju prekršaji vezani za vreme upravljanja vozilom, nepropisno korišćenje pauza i odmora, kao i za tahografe, njihovu zloupotrebu i neposedovanje odgovarajuće dokumentacije, biće preduzete mere propisane Zakonom o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i AETR sporazumom.

Saobraćajna policija će tokom ove akcije pojačano kontrolisati i prekršaje vezane za vožnju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nepropisnog korišćenja telefona u toku vožnje.

Akcija će se od danas do 21. oktobra sprovoditi u 32 države, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL, navodi se u saopštenju.