Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Od ove godine manifestacija „Seoske igre Sportskog saveza Srbije“ i na teritoriji lebanske opštine – Prijava sela u toku

Sportski savez opštine Lebane po prvi put ove godine priključio se manifestaciji Seoske igre Sportskog saveza Srbije. Domaćin je, u nedelju 10. jula ove godine, selo Pertate koje će učesnike svih sela sa teritorije opštine Lebane koja se prijave ugostiti na sportskim terenima.

Takmičenje se sprovodi u 11 disciplina – bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, obaranje ruku, odbojka, poligon, narodno rvanje, skakanje u džaku, skok u dalj, fudbal i šah.
Najuspešnije selo će se kvalifikovati na regionalno takmičenje, a potom i na republičko takmičenje. Pobednik republičkog takmičenja će kao nagradu od Sportskog saveza Srbije dobiti izgradnju rukometnog terena u svom selu.

Sportski savez opštine Lebane poziva sva sela da uzmu učešće na „Seoskim sportskim igrama“.

 

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.