Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Odbornici u Bojniku usvojili budžet za narednu godinu

Odbornici SO Bojnik razmatrali su i usvojili kao najvažniju tačku Predlog odluke o budžetu za narednu godinu. Budžet za 2021. godinu, u svom obrazloženju, predsednik opštine Nebojša Nenadović je ocenio kao realan istakavši da je projektovana suma neznatno uvećana za razliku od budžeta za ovu godinu i to ilustrovao podatkom da je 2020. budžet iznosio 618 miliona dinara, a za 2021. godinu projektovan je iznos od 623 miliona.

Budžet za narednu godinu urađen je u skladu sa projektima koji se planiraju i koji su posebno izdvojeni. Prioritet će imati izgradnja mosta u Bojniku u iznosu od 41 milion dinara uz PDV koji pada na račun lokalne smouprave u iznosu 8 miliona dinara.

Nenadović je istakao da su uzeti u obzir i projekti za sanaciju škole i Doma zdravlja, kao i seoskih puteva i ulična rasveta u Ćukovcu i Turjanu. On je naglasio da je razvoj infrastrukture osnovni preduslov sveopšteg razvoja, kako na polju privrede, tako i na polju poljoprivrede.

Nenadović podvlači da se lokalna samouprava fokusirala na ove planove, ali je uzela u obzir i trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji od koje će zavisiti u znatnoj meri realizacija planova izrazivši nadu da će početkom godine doći do povećanja prihodne strane imajući u obzir odložene poreze i doprinose firmama koji će početi da se otplaćuju.

 

infocentarjug.rs