Leskovac Vesti

Odmoran i trezan vozač je siguran vozač

Savet za bezbednost grada, Savet za bezbednost saobraćaja i Kancelarija za mlade danas su u saradnji sa leskovačkom policijom realizovali akciju Vozi odmoran, u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju.

Leskovac – Predstavnici saobraćajne policije vršili su alkotestiranje vozača, a članovi Kancelarije za mlade delili su propagandne flajere o opasnostima koje sa sobom nosi konzumiranje alkohola i umor i pad koncentracije.
„Cilj svega ovoga je da samo odmoran i trezan vozač može da bude siguran i bezbedan vozač“, kazao je Milun Dinić, predsednik Saveta za bezbednost grada. On je istakao da su podaci sa puteva u Srbiji po pitanju broja saobraćajnih nezgoda poražavajući a da je veoma čest uzrok vožnja pod dejstvom alkohola i nedovoljna opreznost vozača usled umora. „Za sedam meseci ove godine na teritoriji Republike Srbije pogunilo je četvoro dece mlađe od 4 godine, dok  je 815 lakše i teže povređeno, a broj povređenih i pogunulih odrsalih osoba je veoma veliki“ naveo je Dinić.

Vozi odmoran 002 Vozi odmoran 003

Vozačima se savetuje da na put kreću naspavani i odmorni,da na svaka dva sata vožnje naprave pauzu od bar 15 minuta i da izbegavaju vožnju noću ili tokom noći naprave pauzu i odspavaju.

Vozi odmoran 005 Vozi odmoran 004