Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Odobreni projekti pet neformalnih grupa sa područja vlasotinačke opštine

U okviru programa Mladi su zakon, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, pet neformalnih grupa sa područja vlasotinačke opštine prošlo je na konkursu pod nazivom „Šta nam teško“.

Reč je o grupama: Kreativci sa projektom „Zajedno do lepšeg okruženja“, Mehatroničari sa projektom „Druženje između dva zvona – pravimo klupe za školske hodnike“, Možeš i ti sa projektom „Mladi su zakon“, Šta nam teško sa projektom „Za moj kraj“ i Donini sanjari sa projektom pod nazivom „Napunimo ormar“.

„Kreativci“ su u Centru za decu i omladinu u okviru Centra za socijalni rad počeli sa radionicama, a radiće i trodimenzionalne ukrase za zid na stiroporu, koje će kačiti nakon što okreče celokupan prostor centra, što je takođe predviđeno projektom.

„Naš projekat „Zajedno do lepšeg okruženja“ je naš prvenac. Organizujemo inkluzivno kreativnu radionicu, slikaćemo stiropor i razne druge materijale, uz pomoć volontera. Zatim ćemo krečiti bojama koje deca odaberu“, kaže pedagog Jelena Ljubisavljević.

Konkurs „Šta nam teško“ se nastavlja i otvoren je za nove neformalne grupe i njihove ideje. Minimalni iznos koji se odobrava je 20.000 dinara, a maksimalni 42.000 dinara.

infocentarjug.rs