Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Pčinjski okrug Srbija Vesti

Održan 12. Balkanski festival sireva

Ambasada Republike Grčke u Beogradu u subotu, 6. novembra u saradnji sa Epirom, oblašću u Grčkoj, organizovala je BALKANSKI SIR FESTIVAL, gde je bilo preko 30 izlagača, prvenstveno proizvođača sireva pravljanih na tradicionalni način.


Festivalu su prisustvovali i izlagači iz Srbije, posebno iz Pirotskog kraja. Izlagače je pozdravio Ambasador Republike Grčke u Beogradu, Georgios Djakofotakis kao i načelnik upravnog okruga Epir, Aleksandros Kahrimanis.

Goran Jović, direktor PKS – RPK Leskovac i šef ekonomskog i trgovinskog odeljenja Ambasade Republike Grčke u Srbiji, Vasilis Skronjas

Direktor PKS – RPK Leskovac i počasni predstavnik Privredne komore Srbije za Grčku, Goran Jović, se tokom manifestacije susreo sa NJ.E. ambasadorom Republike Grčke, Georgiosom Djakofotakisom kao i sa šefom Ekonomskog i trgovinskog odeljenja Ambasade Republike Grčke, Vasilisom Skronjasom. Tom prilikom, grčki proizvođači mlečnih proizvoda uputili su apel za brži prolaz i carinjenje robe zbog kratkih rokova trajanja mlečnih proizvoda, jer procedura nekada traje i desetak dana.

 

infocentarjug.rs