Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Održan 14. karate turnir „Jablanica Open 2018“ u Medveđi

15 klubova sa oko 200 takmičara uzelo je učešće na 14. karate turniru „Jablanica Open 2018“ juče u Medveđi. Učesnici su se takmičili pojedinačno u katama i borbama i ekipno u katama. 
Međunarodni karakter ovom trurniru dale su dve ekipe iz Makedonije i jedna iz Bugarske, pored gostiju iz inostranstva učestvovali su i klubovi iz Medveđe, Vlasotinca, Bojnika, Lebana, Leskovca, Vranja, Bujanovca, Bosilegrada i Pukovca. 
Na karate turniru u Medveđi takmičila su deca zaključno sa 2001.-2002. godištem, odnosno do juniorske kategorije.

  

  

  

Turnir je svečano otvorio Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, koji je poželeo svim učesnicima dobar plasman i uspeh na takmičenju. „Medveđa je jako ponosna što je domaćin jednog ovakvog skupa. Karate sport je u Medveđi najtrofejniji. Momci i devojke iz KK Jablanica nam donose medalje kako sa državnih tako i sa međunarodnih takmičenja. Hvala svima koji ste došli u Medveđu i dali podršku ovom truniru“ istakao je Arsić na otvaranju turnira.
On je dodao da će lokalna samouprava i dalje podržavati sve što je vezano za sport u Medveđi, jer je jedan od ciljeva lokalne samopurve da se deca i mladi okrenu sportu i rekreaciji i na taj način sklone sa ulice.

  

  

  

Ovaj turnir poprima sve veći značaj i svake godine je sve masovniji kazao je Milivoje Zlatković, trener karate kluba „Jablanica“ iz Medveđe i jedan od organizatora turnira. „Naš klub ima 12 takmičara na ovogodišnjem turniru i osvojili smo nekoiliko medalja. Gosti su veoma zadovoljni organizacijom turnira i sve više ćemo imati prijatelja koji će dolaziti na našem takmičenju. Moram da pohvalim decu iz karate kluba Jablanica iz Medveđe jer su pokazali veliku borbenost“ istakao je trener Zlatković. On se zahvalio Sportskom Savezu Medveđe i lokalnoj samoupravi jer bez njihove pomoći ne bi bilo ni ovog turnira. 
Za ekipu Jablanica iz Medveđe zlato su osvojile Diana Kosumi, Lenka Ivanović i Jovana Jakšić, srebrne medalje Milena Filipović i Dušan Cvetković, Marko Paunović i Marko Stanković osvojili su drugo mesto u katama pojedinačno, a bronzana medalja pripala je Petru Paunoviću. Karate klub Jablanica Medveđa osvojio je treće mesto u katama ekipno.
Među nagrađenima su i karate klubovi Fenix iz Vranja, Mladost iz Bosilegrada kao i karate klub Vlasotince. Selektor bugarske ekipe bio je Demitrov Trenkov, a makedonske ekipe Dimče Jankovski.
Organizator turnira je Sportski savez Medevđe u saradnji sa lokalnom samoupravom i karate klubom Jablanica iz Medveđe.