Leskovac Medveđa Sport Vesti

Održan 26. kros RTS-a

26. po redu kros RTS-a “ Kroz Srbiju“ održan je prpteglog petka u celoj Srbiji. Kros se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ovo je, najveća dečja trka u Evropi, gde trče predškolci, osnovci i srednjoškolci.

Cilj ove manifestacije je da se pospešuje fizička aktivnost kod dece, kao i što duži boravak na čistom i svežem vazduhu, van zatvorenog prostora. Imperativ je da zajedničkim akcijama očuvamo zdravlje dece, a jedan od načina je pospešivanje fizičke aktivnosti na razne načine.

Učešće u ovogodišnjem krosu uzela je i ŠU Leskovac. Na Području leskovačke školske uprave učestvovalo je 24.137 učenika i predškolaca od ukupno 49.744, a u čitavoj Srbiji je trčalo 424,662 đaka i predškolaca.

Kros RTS 01   Kros RTS 02

U Medveđi je ove godine trčalo 477 đaka i predškolaca. Kros je startovao u 10 sati, a znak za početak krosa iz studija RTS-a dao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić. U Medveđi su se trke odvijale na dvema lokacijama: u dvorištu PU Mladost i kod fabrike “Niteks“. Kao i svake godine lokalna samouprava se starala da sve protekne u najboljem redu, naravno uz veliku pomoć profesora fizičke nastave, kao i organa bezbednosti, službe Doma Zdravlja i JKP “Obnove“.     

Kros RTS 03   Kros RTS 04

Pobednicima Krosa čestitamo na uspehu, kao i svim učesnicima, sa željom da svakodnevno imaju  fizičke aktivnosti, budu zdravi, veseli i imaju zdrav duh!