Društvo Vesti

Održan 6. „Zdrav fest“ u Ćićevcu

Juče je u Ćićevcu, na platou ispred Ekonomsko-trgovinske škole je održan 6. Međunarodni festival zdrave hrane ,,Zdrav Fest“. Uz učešće preko 80 ekipa iz Srbije, učešće su uzeli i gosti iz Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji su ovom prilikom reprezentovali kuhinju ali i turističku ponudu svog kraja. 

Ovaj jedinstveni festival zdravlja okupio je mnogo izlagača iz čitave Srbije, a na tezgama se moglo naći lekovito bilje, šumski plodovi, lekovito bilje, sušeno voće i povrće, pčelinji proizvodi, stara – zaboravljena jela domaće kuhinje. Ovo je jedinstven spoj etno tradicije, smotre folklora i srpske kulture, ističu organizatori.

Svoje umeće u pripremanju tradicionalne srpske hrane pokazao je veliki broj ekipa u takmičarskom i revijalnom delu, a za najbolje ekipe i pojedince organizaotri su obezbedili prigodne nagrade.

“Zdrav fest 2018” okupio je i veliki broj izlagača, a posetioci su bili u prilici da obiđu i štandove na kojima su izloženi i ručno izrađeni odevni predmeti, raznovrsni proizvodi od meda, narodne rukotvorine i slično.