Društvo Lebane Medveđa Vesti

Održan humanitarni turnir srednjoškolaca iz Lebana i Medveđe pod sloganom – Za Stefana! Budimo humani!

Učenički parlament Gimnazije „Stojan LJubić” u Lebanu je, uz podršku koordinatora parlamenta, profesora fizičkog vaspitanja, profesora i direktora, organizovao humanitarni turnir u basketu i odbojci. Akciji su se priključile i svoj doprinos dale STŠ „Vožd Karađorđe” iz Lebana i STŠ „Nikola Tesla” iz Medveđe formirajući svoje ekipe za učešće na turniru. Turnir je održan od 21. do 23. februara u fiskulturnoj sali. Prvo veče se igrao basket i nakon selekcije prvo i drugo mesto su osvojili gimnazijalci a treće ekipa iz STŠ „Nikola Tesla” iz Medveđe.

Košarka

Drugo i treće veče su igrane utakmice u odbojci. Prvo mesto su zauzeli gimnazijalci, drugo ekipa koja je predstavljala srednju tehničku školu „Vožd Karađorđe” a treća je ekipa STŠ „Nikola Tesla” iz Medveđe.

Odbojka

Sva tri dana turnira učenici su prikupljali novac za Stefana Đorđevića iz Lebana pod sloganom – Za Stefana! Budimo humani!

 

Podsetimo se da je Stefan zadobio kompresivnu frakturu pršljenskih tela praćenu paraplegijom. Nakon pregleda medicinske dokumentacije na klinici u inostranstvu predloženo je lečenje hiruškim putem. Sredstva su potrebna za operaciju, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja, laboratorijske analize, specijalističke preglede i rehabilitaciju. I ovom prilikom pozivamo sve koji su u mogućnosti da pomognu Stefanu slanjem SMS poruke 1438 na 3030.

   

   

„Posebnu zahvalnost upućujemo svim učenicima koji su dugo i predano radili na ovoj ideji i pokretanju jedne humane inicijative koja će promeniti pogled na filantropiju i kulturu doniranja u okruženju. Takođe zahvaljujemo se i direktorima Miletu Rakiću i Mirku Pešiću jer su podržali inicijatore da se turnir realizuje kao i profesorima Gimnazije „Stojan LJubić” Dušici Nikolić , Dejanu Anđelkoviću i Zoranu Stojanoviću, STŠ „Nikola Tesla” iz Medveđe Branislavu Manasijeviću, Mariji Petrović i Nenadu Mitiću, STŠ „Vožd Karađorđe” Suzani Rančić i Mihajlu Joviću“- navodi se u saopštenju.